Voor bedrijven

Wat moet ik een flexi-jobber als loon uitbetalen als werkgever? 

Het flexi-loon, net als de voorwaarden op het contract, worden overeengekomen tussen de flexi-jobber en de werkgever. Wel moet je er als werkgever rekening mee houden dat er voor flexi-jobbers een minimumloon vastligt. Het baremaloon in 2020 werd vastgelegd op € 9,55 per uur en daar komt €0,72 of 7,67% vakantiegeld bovenop. Een flexi-jobber moet dus nooit extra vakantiegeld krijgen, want dit wordt onmiddellijk uitbetaald in het loon. 

Het totale minimumloon van een flexi-jobbers is dus €10,28 per uur, bruto te betalen door de werkgever.

Bovenop het loon van de flexi-jobber, betaalt de werkgever nog een bijzondere werkgeversbijdrage van 25%. Dit is een groot voordeel voor jou als werkgever, aangezien dit bij ‘gewone’ werknemers ongeveer 32% bedraagt. Deze kost voor de werkgever wordt berekend op het volledige flexi-loon en het vakantiegeld samen van de werkkracht. 

Zowel het loon, vakantiegeld als de bijdrage van de flexi-jobber zijn kosten die voor de werknemers gelden als aftrekbare beroepskost.

Wat zijn de kosten voor een flexi-jobber op een feestdag?

Er zijn enkele extra tegemoetkomingen voor prestaties op zon- en feestdagen. De flexi-jobber heeft bovenop zijn uurloon recht op een extra premie per uur. Jouw bijverdiener verdient dan 2 euro extra per uur, maximaal € 12 extra per dag. Ook als je een flexi-jobber tussen 12 en 5 uur ’s nachts tewerkstelt, heeft hij of zij recht op een extra toeslag van € 1,2398 per uur.

Bouwt de flexi-jobber sociale rechten op bij mij als werkgever?

Een flexi-werker bouwt ook sociale rechten en extra vakantiedagen op tijdens zijn job bij jouw bedrijf. Die moet hij bij jou opnemen en niet bij zijn of haar vaste werkgever. Je hoeft de flexi-jobber wel niet meer extra uit te betalen die dag, want vakantiegeld (7,67%) wordt onmiddellijk met het loon uitbetaald.

Het voordeel voor flexi-jobbers is dat hun loon volledig belastingvrij is. Het brutoloon is dus ook wat de flexi-jobber er netto aan overhoudt. Dit inkomen hoeft ook niet aangegeven te worden in de belastingbrief, dus is er voor de bijverdiener geen risico om in een hogere belastingschijf te vallen.

Wat is de kost om een flexi-jobber in te schrijven via een platform?

Ben je op zoek naar een flexi-jobber, maar heb je geen tijd om zelf op zoek te gaan naar de perfecte bijverdieners of wil je de administratie als werkgever uit handen geven? Bij NOWJOBS hanteren we een heel transparante kostenberekening voor het inschakelen van een flexi-jobber of andere bijverdieners. De kost van een flexi-jobber is afhankelijk van het feit of je iemand inschakelt via onze search-module of jouw flexi-jobbers inschrijft op onze payroll

Wil jij graag bijverdieners inschakelen en ben je benieuwd wat dit zou kosten? Dat kan je snel en eenvoudig berekenen via onze nieuwe price calculator . 

Registreer je zaak nu op NOWJOBS en plaats gemakkelijk en gratis je vacature om een flexi te vinden.

Wil je meer leren over de voorwaarden om flexi-jobbers aan te nemen binnen je bedrijf? Lees dan zeker ook deze artikels:
Kan ik wel een flexi-jobber inschakelen onder mijn paritair comité?
Welke werknemers mogen een flexi-job uitoefenen? 
Mogen gepensioneerde ook als flexi-jobber werken in mijn zaak?