Voor bijverdieners

Hoe solliciteer ik voor een job via de NOWJOBS-app?

Heb je de stap gezet om via NOWJOBS een bijverdienste te zoeken? Super! Maar … wat nu? Hoe zoek je een job en hoe solliciteer je? Wij helpen je met dit mega easy stappenplan. Zo ben je al een hele stap dichter bij het vinden van jouw droomjob!


STAP 1: Registreer je

Nadat je de app hebt gedownload, kan je je gratis registreren als bijverdiener. Belangrijk is dat je juist aanduidt of je student of flexi-jobber bent. Op basis van dat statuut krijg je vacatures op maat te zien, verdien je het correcte loon en vind je zeker een job die bij jou past.


STAP 2: Vervolledig je profiel


Vul je profiel zo volledig mogelijk aan. Als je enkel wat basisinfo hebt ingevuld, weet een werkgever vaak nog niet of de functie bij jou past. De kans is dan kleiner dat hij voor jou kiest. Omgekeerd kies jij toch ook liever voor een bedrijf waarvan je genoeg informatie hebt, zodat je zeker weet dat de job en sfeer bij jou passen?  We hebben enkele tips om werkgevers gemakkelijker te overtuigen:

  • Voeg een professionele foto toe (dus geen vakantiefoto of groepsfoto).
  • Beschrijf jezelf met een kort en krachtig tekstje.
  • Vertel over je positieve eigenschappen en vaardigheden.
  • Laat weten in welke jobs je uitblinkt en waarmee je al ervaring hebt.

 

STAP 3: Swipe

Swipe door de vacatures en kies een job die jou aanspreekt. Je ziet meteen hoeveel je netto zal verdienen, hoe ver de job zich van jou bevindt en wat er van jou wordt verwacht. Als je op “meer info” klikt, krijg je meer specifieke informatie over wat je taken precies zijn.


STAP 4: Solliciteer

Solliciteer voor de job door te klikken op de blauwe balk met “Ik wil deze job”. Vervolgens krijg je een bevestiging dat je sollicitatie vertrokken is. Zo easy is het! Tip: solliciteer zeker voor meerdere jobs. Hoe meer je solliciteert, hoe groter de kans dat je wordt uitgekozen. 

 
STAP 5: Wacht op contractvoorstel

Nu is het in spanning afwachten of je een contractvoorstel krijgt. De werkgever ontvangt eerst een melding van jouw sollicitatie en maakt daarna zijn keuze. Vervolgens kom jij via een notificatie te weten of je al dan niet werd gekozen.
Let op! Sommige werkgevers laten snel van zich horen, anderen nemen hun tijd. Het is mogelijk dat je de dag voor de aanvang van de job nog een contractvoorstel ontvangt. Houd de app dus zeker goed in de gaten zodat je geen kans misloopt.


STAP 6: Teken contract 

Ontvang je een contractvoorstel? Joepie, de werkgever koos voor jou, proficiat! Aanvaard het voorstel via de app. Je ontvangt het contract 24u voor de aanvang van de job in je mailbox. Dit contract moet je dan enkel nog digitaal ondertekenen en klaar! 


STAP 7: Ga werken

 

Tijd voor het echte werk! Letterlijk en figuurlijk. Zorg dat je zeker een kwartiertje op voorhand aanwezig bent op je job, zo is er nog tijd voor een korte briefing. Nu is het aan jou om je beste beentje voor te zetten. 


STAP 8: Schrijf een review

Schrijf na de job een review over je ervaring. Zo kunnen andere bijverdieners zien of het leuk werken is bij die bepaalde werkgever. Ook de werkgever beoordeelt jou en schrijft een review over hoe het is om met jou te werken. Hoe beter je hebt gewerkt, hoe beter de reviews zullen zijn en hoe groter de kans dat andere bedrijven jou in de toekomst ook willen inschakelen.


STAP 9: Check je rekening


Tijd voor het leukste deel: check je rekening de volgende dag, want dan wordt jouw loon al gestort! Zo snel gaat het namelijk bij NOWJOBS. ???