Voor bijverdieners

Nieuwe jobs die voor corona niet bestonden? Ja, het kan!

Jobs waarvan we nooit gedacht hadden dat ze nodig waren

De coronacrisis heeft impact op elk bedrijf en ook op het personeel. Flexi’s konden een hele tijd niet meer in de horeca bijverdienen en supermarkten schakelden net wél meer studenten of bijverdieners in. En dan is er nog een derde categorie: de bedrijven waar, dankzij creatieve ideeën van de ondernemers, nieuwe jobs werden gecreëerd. We overlopen de meest innovatieve jobs die het licht zagen tijdens deze bizarre periode.

?Winkelkarontsmetter & bezoekerteller
Supermarkten schakelen meer personeel in om de rekken te vullen en kassa’s te bedienen. Maar daarnaast hebben ze extra mensen nodig voor een job die een paar maanden geleden niet bestond. Flexi’s en studenten staan in voor het ontsmetten van karren en het tellen van het aantal bezoekers om de social distancing in de winkel in het oog te houden. Een noodzakelijke job, want zo kan iedereen veilig en met een gerust hart elke week zijn winkelkarretje vullen. Zorg jij er ook graag voor dat alles proper is? Dan vind je misschien een job in de supermarkt via onze app.
 

?Handgelvuller
In tijden van corona zijn alcoholgels om je handen mee te ontsmetten of andere oppervlaktes hygiënisch schoon te maken meer dan welkom. Verschillende brouwerijen, drank- en cosmeticafabrieken hebben dit begrepen en maakten pijlsnel de switch door handgel of ontsmettingsmiddel te produceren. Het is in deze bedrijven alle hens aan dek door de enorme vraag. Studenten en flexi’s zijn meer dan welkom om te helpen labelen, inpakken,… en om zo uiteraard ook hun steentje bij te dragen aan onze gezondheid. Altijd al in een brouwerij willen werken? Je vindt de flexi- of studentenjob van je dromen in onze app.
 

??Hamburgerfilebegeleider
Ook de keten McDonalds moest sluiten aan het begin van de crisis. Maar de hamburgerfans moesten niet al te lang wachten, tenminste toch niet op de heropening. In de McDrive moesten klanten wél geduld hebben want er ontstonden echte McFiles. Het gevolg daarvan was een nieuwe functie voor studenten of flexi’s: de rij op de parking in goede banen leiden. We’re loving this! Zie je het ook zitten om hongerige McDonalds-lovers te helpen bij hun bestelling? Dan kan je nog steeds voor deze job in onze app terecht.
 

? Achter-de-schermen pakjeshulp
Studenten en flexi’s ondersteunen massaal die kleine zelfstandigen bij administratieve en logistieke taken, want #kooplokaal was nog nooit zo belangrijk. Omdat er nu veel meer online besteld wordt, zijn horecazaken en winkels druk bezig met het opzetten of beheren van webshops en bijhouden van de vele bestellingen. Maar tussen ‘kopen in je winkelmandje’ en het pakket ontvangen in je brievenbus, zitten heel wat stappen. Zo moet de bestelling verwerkt worden, het pakketje uit de stock moet ingepakt worden, de labels en facturen moeten in orde zijn en dan vertrekt het pakketje pas per post naar de klant. Gelukkig hebben heel wat van onze studenten en flexi’s deze taken overgenomen zodat de zaakvoerders kunnen blijven focussen op het draaiende houden van hun winkel.

Vind je het ook leuk om lokale handelaars te helpen in de zaak ? Bekijk dan zeker alle administratieve jobs in jouw buurt in onze app.