Voor bijverdieners

Studentenuren in het tweede kwartaal worden geneutraliseerd

Goed nieuws voor studenten die graag in tijden van corona willen werken en willen bijspringen in de kritische sectoren. Jouw uren in het tweede kwartaal worden namelijk geneutraliseerd. Deze beslissing werd genomen door de overheid als gevolg van de vele maatregelen rond het coronavirus. Maar wat betekent dat nu concreet voor jou, als student? 
 

Normale omstandigheden studentenuren


Per jaar mogen studenten maximaal 475 uren werken, bij verminderde sociale bijdragen. Doorheen het jaar mag je als student zelf kiezen waar, wanneer en hoeveel uren je werkt. Het is mogelijk om 475 uren te werken in de zomervakantie, maar sommigen spreiden graag het aantal uren doorheen het jaar. 
 
Werk je meer dan 475 uren per jaar als student, dan moet je meer sociale bijdrage betalen.
 

Uren geneutraliseerd van het tweede kwartaal

Het Coronavirus heeft een invloed op de hele wereld en ook NOWJOBS voelt helaas de impact. Het aantal vacatures voor bijverdieners is drastisch gedaald, maar ons team blijft nieuwe opportuniteiten zoeken. 

Heel wat bedrijven in de retailsector en distributiesector hebben momenteel nood aan extra werkkrachten en heel wat studenten springen in de bres, aangezien ook de (hoge) scholen en universiteiten gesloten zijn. 
 
Vanaf 1 april zullen de uren gepresteerd in het tweede kwartaal geneutraliseerd worden. De uren die je tijdens het tweede kwartaal werkt als student zullen dus niet meegerekend worden en niet afgetrokken worden van die 475 uur per jaar. 
 
Het tweede kwartaal loopt van 1 april tot en met 30 juni.  
 
Wat betekent dit nu concreet voor jou als student? We geven hieronder een voorbeeld zodat het een beetje duidelijker wordt. 
 
Bijvoorbeeld
 
Tijdens het eerste kwartaal heb je bijvoorbeeld niet gewerkt als student. In het tweede kwartaal (april, mei en juni) wil je graag jouw steentje bijdragen en werk je 20 uren. Deze 20 uren zullen niet meegerekend worden. Je behoudt dus 475 uren om als student te werken. 
 
Op die manier wil de regering jou als student stimuleren om aan de slag te gaan in de kritische sectoren als de voedingssector en de distributiesector. Zij kunnen alle hulp gebruiken en jij als student houdt nog voldoende uren over om in de zomervakantie of later in het jaar aan de slag te kunnen! Waar wacht je nog op? 
 

Wil jij graag je steentje bijdragen en bedrijven in nood helpen? Download dan zeker de NOWJOBS-app en vind je studentenjob in no time!