02 mei 2022

Vakantiejob op een festival?

Tien studenten die hun studentenjob uitvoeren op een festival

Ja, graag! Dit zou ons antwoord zijn. Wie wil er nou geen medewerker zijn op Tomorrowland of Pukkelpop? Deze jobs vallen namelijk zeer goed in de smaak bij jongeren. Het is daarbij ook één van de meest populaire vakantiejobs in België, waardoor deze vacatures zeer snel worden ingevuld. Hoe komt dit?

Passion, my friend

Eerst en vooral werk je in een ‘passievolle’ omgeving. Deze passie deel je vaak ook met collega’s en vaste medewerkers. Natuurlijk is niet elke taak even leuk als de andere. Het kan soms stresserend zijn, maar hou steeds in je achterhoofd dat iedereen hier is voor een gemeenschappelijk doel. Het eventteam is super blij dat hun festival eindelijk verwezenlijkt is en die positieve vibes hebben een effect op de medewerkers, waardoor je in een unieke sfeer terecht komt.

Honderd festivals, honderd genres

Een volgend puntje is de variatie aan verschillende festivals en omgevingen. Is er een bepaald muziekgenre dat je graag beluistert, dan kan je steeds solliciteren voor een festival dat gefocust is op dit genre. Vaak krijg je ook een backstagepas zodat je zelf kan genieten van het spektakel als het wat kalmer is. Wie weet ontmoet je er je favoriete artiest?

Tal van vaardigheden

Ten slotte staat een vakantiejob op een festival zeer mooi op je CV. Denk maar aan de verschillende vaardigheden die je gebruikt tijdens de werkuren. Klantenservice is logischerwijze belangrijk tijdens festivals omdat je de wensen van de bezoeker moet vervullen. Daarnaast zijn sociaal zijn en in team kunnen werken ook onmisbaar. Bovendien is het creatief denken, zelfstandig zijn en organisatorisch opereren ook van groot belang in de evenementenwereld. Ben jij al enthousiast? Via NOWJOBS kan je aan de slag op verschillende festivals zoals Tomorrowland, Rock Werchter, ... Hou onze app goed in de gaten!

account_circle

Marketing - 02 mei 2022