11 juni 2022

Zo vind je jouw ideale studentenjob

Jobstudente aan de slag met een koffiemachine

Eindelijk… vakantie! Tijd om te genieten én wat ‘bij te cashen’. Heb je nog geen studentenjob te pakken? NOWJOBS helpt je op weg in letterlijk enkele seconden.

Netwerken like a pro!

De zoektocht naar een vakantiejob verloopt niet altijd even vlot. De meest gebruikelijke manier om een job te vinden is nog altijd via via. Hou je ogen en oren goed open en durf eens rond te vragen of niemand in jouw kring een beetje hulp van jou kan gebruiken. Spreek eens iemand aan in...

Je kennissenkring – Leg je oor te luisteren bij vrienden, familie, buren, … Of spreek iemand aan in je jeugdbeweging of sportvereniging.

Sociale media – Post je oproep op Facebook, Twitter en LinkedIn. Wie weet leest er een zoekende werkgever, of de buurvrouw van je tantes slager mee!

Een onderwijsinstelling – Check of je hogeschool of universiteit extra handen kan gebruiken. Misschien werk je straks in de bibliotheek of het studentenrestaurant.

Vacaturedatabanken – Zoek jouw vakantiejob op sites zoals VDAB en Studentjob.be.

Spontane sollicitatie – Stap binnen bij het bedrijf waar je aan de slag wilt. En laat er je cv en motivatiebrief achter.

Apps – Je kan ook simpelweg solliciteren via een app. Dankzij de applicatie van NOWJOBS krijg jij de dag nadat je werkte jouw loon al op je bankrekening. Van een goede service gesproken!

Bezint eer ge begint

Bedenk vooraf welke studentenjob je wilt. Kies je voor handenarbeid? Of zoek je iets in de lijn van je studies? Een tip: wed op meerdere paarden tegelijk. Als je op gesprek mag, trek een deftige outfit aan én straal een flinke portie enthousiasme uit. Vergeet niet om eerst onze sollicitatietips te lezen.

Biedt de werkgever jou een studentenjob aan? Vraag dan altijd om een officieel contract en lees zeker de kleine lettertjes!

Good to know

Je mag een studentenjob doen vanaf 16 jaar of vanaf je 15 jaar (als je de eerste twee studiejaren van het middelbaar gevolgd hebt tenminste). Ben je in juni afgestudeerd? Dan mag je nog vakantiewerk doen tot en met 30 september. Lees alle details op een rijtje.

Vlot het solliciteren niet echt? Dan biedt NOWJOBS gelukkig een oplossing. Je hoeft niet meer langs te gaan bij interimkantoren of cv's binnen te steken bij verschillende bedrijven. Het enige wat je moet doen is de NOWJOBS applicatie downloaden, een profiel aan te maken en je kan mobiel solliciteren wanneer en waar jij maar wil! 

account_circle

Marketing - 11 juni 2022