Voor bijverdieners

Hoe kunnen we je helpen?

 • NOWJOBS is een mobiele app die je helpt aan een bijverdienste. Je kunt alle jobs bekijken in jouw buurt, solliciteren en digitaal je contracten ondertekenen. En dat zelfs vanuit je zetel, in jouw pyjama.

 • NOWJOBS is een virtueel kantoor waar alles mobiel verloopt. Naast je smartphone kan je ook jouw iPad gebruiken om een geschikte job te vinden. Heb je nog vragen? Laat het ons zeker weten via now@nowjobs.com en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

 • Mail ons welk document je nodig hebt en wij volgen jouw aanvraag zo snel mogelijk op. Mailen kan naar now@nowjobs.com. 

 • Tijdens je tewerkstelling is NOWJOBS NV je werkgever en niet het bedrijf waar je aan het werk bent. Dit betekent dat NOWJOBS instaat voor de correcte uitbetaling van je loon en de bijhorende administratie, ziektepapieren,… Wij helpen je graag verder zodat je met alles in orde bent! Contacteer ons op now@nowjobs.com.

Alle vragen bekijken
 • Je kunt ons altijd contacteren op now@nowjobs.com of op het nummer 09/398.68.90

Alle vragen bekijken
 • Wanneer je interesse hebt getoond in een vacature krijgt de werkgever hier een melding van. Zodra de werkgever de keuze heeft gemaakt zal je op jouw beurt opnieuw een notificatie krijgen of je al dan niet gekozen werd voor de job. Sommige werkgevers zijn heel snel in het selecteren van de geschikte bijverdiener, andere werkgevers nemen liever hun tijd.

 • Breng zo snel mogelijk zowel het bedrijf als NOWJOBS op de hoogte van jouw ziekte. Daarnaast ben je wettelijk verplicht om binnen de 48 uur jouw ziektebriefje door te sturen. Dit kan via mail naar now@nowjobs.com. 

 • Als je een contractvoorstel hebt aanvaard in de applicatie maken wij hier jouw contract op. Je wordt dus vanaf dat moment verwacht om te gaan werken. Daarnaast zal je ook een herinnering toegestuurd krijgen via sms en meldingen krijgen in de app wanneer je job bijna van start gaat.

 •  

  Bij het aflopen van de job, kan je je via de app uitchecken. Zo zijn wij meteen op de hoogte van jouw gepresteerde uren en kunnen we je zo snel mogelijk uitbetalen. 

Alle vragen bekijken
 •  

  Als je een flexi-job wil uitoefenen dien je in het derde kwartaal voor het huidige kwartaal minstens 4/5den bij een andere werkgever gewerkt te hebben. Een voorbeeld: je kan in januari, februari, maart 2020 werken als je minstens 4/5den werkte in april, mei, juni 2019.

 •  

  Flexi-jobs zijn bedoeld voor mensen die al een job hebben en willen bijklussen in de horeca of in de retail (bakker, slager, detailhandel of kapper). Iemand die minstens een 4/5de-contract heeft bij een andere werkgever, kan met een flexi-job onbperkt bijverdienen. Je krijgt daarvoor een nettoloon, waarop geen belastingen of RSZ betaald worden. Er is geen beperking van het aantal uren dat iemand als flexi-werk-nemer mag presteren. 

 •  

  Het loon is wettelijk vastgelegd op €9,88. Op dit loon betaal je geen belastingen dus je brutoloon is je nettoloon! 

 •  

  Ja, dat kan! De contracten van NOWJOBS worden namelijk niet door Accent opgesteld. Je moet wel in het derde kwartaal voor het huidige kwartaal minstens 4/5den bij Accent of bij een andere werkgever gewerkt hebben.

 •  

  Neen, dat kan jammer genoeg niet. Flexi-jobs zijn uitsluitend voor loontrekkende werknemers.

 •  

  Ja, dat kan perfect. Er is wel een verschil afhankelijk van of je een statutair of contractueel statuut hebt als leerkracht. Heb je een contractueel statuut als leerkracht, dan word je tijdens de maanden juli en augustus officieel als werkloos beschouwd (ook al krijg je een vergoeding). Daardoor voldoe je niet aan de voorwaarden van een flexi-job voor dat kwartaal (minstens 4/5 of voltijds werken). Dat betekent dat je dan in de maanden april, mei en juni van het jaar daarop niet kunt werken met een flexi-statuut. De rest van het jaar, bijvoorbeeld in het weekend of tijdens de zomermaanden kan je dat wel. Voor vastbenomede leerkrachten stelt dit probleem zich niet. Zij kunnen het hele jaar door aan de slag met een flexi-job, het aantal uren 'vastbenoemd' maakt geen verschil. 

 •  

  Dat is geen probleem, tenminste als het niet over dezelfde werkgever gaat. Je kunt niet in een opzeg zitten en tegelijkertijd bij dezelfde werkgever een flexi-job uitoefenen. Als het om een andere werkgever gaat, is er geen probleem en kan je perfect aan de slag met een flexi-job.

 •  

  Ja! Zwangerschapsrust wordt meegeteld als een gewerkte periode om te voldoen aan alle voorwaarden voor een flexi-job. Een voorbeeld: als je in januari, februari of maart 2020 aan de slag wil met een flexi-job, moet je minstens 4/5de gewerkt hebben in de periode april, mei, juni 2019. Was je in die periode met moederschapsrust wordt dit ook meegeteld als tewerkstelling.

Alle vragen bekijken
 •  

  Als uitzendmedewerker kan je aanspraak maken op een eindejaarspremie. Hier zijn echter een aantal voorwaarden aan verbonden: om in het huidige jaar recht te hebben op een eindejaarspremie dien je ten minste 65 RSZ-dagen als uitzendmedewerker tewerkgesteld zijn binnen de referteperiode van 1 juli vorig jaar tot 30 juni van dit jaar. Deze eindejaarspremie wordt uitbetaald door het Sociaal Fonds voor Uitzendkrachten. Je kunt deze instantie bereiken op het nummer 02/203.60.95. De premie wordt in december uitbetaald.

 •  

  In de app wordt een schatting gemaakt van wat je precies zal verdienen. Afhankelijk van jouw persoonlijke sociale lasten en bedrijfsvoorheffing kan jouw nettobetaling iets afwijken van wat er in de app getoond wordt.

 •  

  Arbeider, bediende of uitzendkracht, voltijdse of deeltijdse werknemer… Iedereen heeft recht op vakantiegeld, maar krijgt het op een andere manier. Als uitzendkracht-arbeider ontvang je één keer per jaar je vakantiegeld via de vakantiekas. Werk je als uitzendkracht-bediende, dan krijg je je vakantiegeld bij elke betaling van je loon.

 •  

  We motiveren alle werkgevers om de prestaties dagelijks door te geven waardoor je de werkdag nadien al wordt uitbetaald. Sommige werkgevers hebben iets meer tijd nodig waardoor de uitbetaling pas op donderdag de week nadien gebeurd. Indien dit het geval is, wordt dit ook getoond in de applicatie bij de info van de klant.

 •  

  Jouw loonbrief wordt altijd op de donderdag, de week na het contract, via mail bezorgd. 

 •  

  Jouw fiscale fiche wordt in het begin van het jaar doorgemaild.

 •  

  Indien je overuren maakt, zal je die ook uitbetaald krijgen. Die zullen ook in detail beschreven staan op jouw loonbrief.

 •  

  Indien je werkt op een feestdag heb je hier inderdaad recht op en zal die ook correct uitbetaald worden samen met de rest van jouw loon. In de app wordt het correcte bedrag, inclusief feestdag, getoond. 

Alle vragen bekijken
 •  

  In dit blogbericht geven we je graag enkele tips hoe je jouw profiel kunt optimaliseren en die gewenste job kunt veroveren.

 •  

  Jouw profiel kan je wijzigen via de knop 'instellingen' rechts bovenaan in de app. Let er op wel op dat, als je gegevens wijzigt, deze eerst terug gevalideerd moeten worden door het NOWJOBS-team vooraleer je opnieuw kunt solliciteren. Wil je direct opnieuw solliciteren? Bel ons op en wij valideren hier je profiel opnieuw. 

 • Indien jouw profiel wacht op validatie, stuur je best een mailtje naar now@nowjobs.com. We brengen het voor jou zo snel mogelijk in orde.

 •  

  Het aantal resterende uren als jobstudent kan je controleren via de Student at work website.

 •  

  Wanneer je interesse toont voor een job kan het bedrijf jou onmiddelijk een contractvoorstel sturen. Daarom is het van belang dat wij op voorhand jouw correct identiteitsgegevens hebben om jouw digitaal contract zonder fouten op te maken. Krijg je de foutmelding dat de bestanden te groot zijn? Dan kan je ze altijd doormailen naar now@nowjobs.com en vullen bij jouw profiel hier aan. 

 •  

  We weten dat privacy belangrijk is voor jou, dat is het ook voor ons. Wij beschermen jouw gegevens en je mag er zeker van zijn dat deze voor niemand zichtbaar zijn. Lees hier zeker nog eens ons privacy beleid.

 •  

  Via jouw instellingen kan je bij beschikbaarheid aanduiden of je op dit moment al dan niet beschikbaar bent om te werken. Indien je enkele weken (wegens vakantie, ziekte, …) niet kunt werken plaats je je gewoon op ’niet beschikbaar’. Zo zal je ook geen openstaande jobs ontvangen. Wanneer je later terug wilt werken, plaats je je gewoon terug op ‘beschikbaar’.

 •  

  Een foto maakt het heel wat persoonlijker. Werkgevers willen graag zien wie ze tewerk zullen stellen.

 •  

  Simpelweg via de code die je via sms doorgestuurd krijgt. Je geeft de code in op de app en je bent vertrokken!

 •  

  Je ontvangt een e-mail met daarin de link om jouw e-mailadres te valideren. Vind je de mail niet direct terug? Neem zeker een kijkje bij jouw ongewenste mail. Nog steeds geen mail te vinden? Geef ons een seintje en wij valideren het voor jou. 

 • Bij NOWJOBS vinden we betrouwbaarheid zeer belangrijk. Indien je als bijverdiener meerdere keren niet komt opdagen of annuleert zonder geldige reden plaatsen wij jouw profiel op non-actief. 

 •  

  Wil je graag jouw profiel verwijderen? Dat is jammer, we gaan je missen! Je kan jouw profiel verwijderen via jouw instellingen, daar zal je een knop zien staan met “vergeet me”. 

Alle vragen bekijken

Vind je jouw vraag hier niet terug?

Wij staan 24/7 voor u klaar!

Contacteer ons